Share Hosting vs Oma Palvelin

Sekä jaetulla isännöinnillä että omistetuilla palvelimilla on useita etuja ja haittoja, ja on erittäin tärkeää, että ymmärrät näiden kahden hosting-tyypin väliset erot. Dedikoidut palvelimet tarjoavat enemmän joustavuutta kuin jaettu isännöinti, mutta ne ovat myös kalliimpia. Oman palvelimen avulla voit mukauttaa verkkosivustosi kokoonpanon tarpeidesi mukaan. Dedikoidut palvelimet antavat sinulle täyden hallinnan palvelimesi laitteistosta ja ohjelmistosta, ja ne tarjoavat enemmän kaistanleveyttä ja tallennustilaa. Tarvitsetpa lisää RAM-muistia tai lisää kaistanleveyttä verkkosivustollesi, voit löytää oikean isännöintiratkaisun.

Oman palvelimen käyttäjät voivat muokata ympäristöään ja tehdä muutoksia verkkosivustoonsa milloin tahansa. Jaetun isännöinnin tapauksessa sivustosi jakaa saman palvelimen muiden sivustojen kanssa, mikä vaikuttaa negatiivisesti liiketoimintaasi. Sitä vastoin omistetut palvelimet antavat sinulle täyden hallinnan palvelimesta ja antavat sinulle paremman hallinnan sen tarjoamiin resursseihin ja ominaisuuksiin. Voit asentaa ohjelmia, lisätä muistia ja mukauttaa verkkosivustosi käyttöliittymää tarpeidesi mukaan.

Sen lisäksi, että omistetut palvelimet ovat kalliimpia, ne eivät anna sinun käyttää yhden koneen kaikkia resursseja. Jaetun isännöinnin avulla sivustosi jakaa saman palvelimen monien muiden sivustojen kanssa. Tämä voi saada sivustosi kärsimään hitaista vasteajoista ja muista ongelmista. Dedikoiduilla palvelimilla voit valita juuri tarpeitasi vastaavan palvelimen tyypin. Jos sivustosi on pieni ja et tarvitse paljon resursseja, jaettu hosting on hyvä valinta.

Huolimatta siitä, että hallinnoitu hosting on halvempaa kuin omistettu hosting, sillä on monia haittoja. Siinä on esimerkiksi monia rajoituksia, jotka tekevät siitä vähemmän hyödyllisen yrityksille, joilla on paljon liikennettä. Sellaisenaan, jos sivustoasi ei käytetä runsaasti, et todennäköisesti saa siitä eniten irti. Jaettu isännöinti ei myöskään sovellu suuren liikenteen sivustoille, joten se on huono vaihtoehto ihmisille, joilla on vähän tai ei ollenkaan kokemusta verkkokehityksestä.

Suorituskyvyn lisäksi jaetun hosting-palvelun resurssit ovat rajalliset. Palvelin jaetaan muiden sivustojen kanssa, ja sivustosi kokee odottamattomia liikennepurskeita. Lisäksi sinun on jaettava kaistanleveys naapurisi kanssa. Dedikoiduilla palvelimilla on riittävä kaistanleveys ja ne reagoivat paremmin. Voit myös käyttää rajattomasti resursseja verkkosivustollesi. Tämä on tärkeää, jos aiot käyttää useita verkkotunnuksia ja isännöidä useita verkkosivustoja. Jaetun verkkotunnuksen isännöinnin hinta on korkeampi kuin omistetun isännöinnin.

Vaikka jaettu isännöinti tarjoaa alhaisemmat kustannukset, se ei ole niin muokattavissa kuin oma isännöinti. Hintaero näiden kahden vaihtoehdon välillä on sama, mutta jaettu hosting on yleensä halvempaa. Esimerkiksi omistetut palvelimet sijaitsevat yleensä palvelinkeskuksissa, ja vain tekninen tiimisi voi käyttää niitä. Sitä vastoin omistetut palvelimet tarjoavat enemmän suojausta ja tukea. Voit saada rajattomasti levytilaa, mutta joudut maksamaan ylimääräisestä kaistanleveydestä ja levytilasta.